Şcoli cum TREBUIE: Ajută-ne să digitalizăm școala din Lădăuți

Pe scurt despre Școala din Lădăuți

Am intrat pentru prima oară în contact cu comunitatea din Lădăuți, județul Covasna, odată cu parteneriatul meu cu OLX, în toamna anului 2021. M-au invitat să mă alătur inițiativei lor de a recondiționa clădirea, toaletele și de a izola termic Școala Gimnazială ANDREI ȘAGUNA, Barcani – există materiale despre campania asta pe pagina mea de Instagram și pe canalul meu de YouTube.

Odată ajunsă acolo am cunoscut colectivul didactic, copiii, familiile unora dintre ei, pe membrii Asociației Împreună pentru Barcani și așa m-am atașat de comunitatea lor. De atunci am mai fost de trei ori la Lădăuți. M-am împrietenit cu localnicii, mi-au povestit despre nevoile comunității, așa că le-am promis că o să mă întorc și o să fac mai multe pentru ei.

Ce am făcut deja pentru școală

Am povestit pe Instagram despre cauza școlii din Lădăuți, iar oamenii de la STAER, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, s-au oferit să ne susțină. Au fost la școală, au luat măsurătorile necesare, după care le-au făcut copiilor o bibliotecă imensă la comandă, pentru că școala avea mare nevoie de o bibliotecă.

După ce mobilierul a fost instalat, am mers cu prietena mea, Monica Popescu, și am umplut rafturile bibliotecii cu aproape o mie de cărți, prin proiectul nostru „Dăruiește o lume de basm”. Cărțile, care le sunt de mare folos copiilor și profesorilor, au fost donate de public și primite de la editurile și tipografiile care ne susțin inițiativa de a crea biblioteci sociale în medii vulnerabile.

Mai departe, am promis să ajutăm cu tot ce putem în 2022.

Planuri de viitor

  • Să dotăm tehnic școala – 15 calculatoare desktop complete pentru sala de informatică,  5 pachete de tablă interactivă+proiector pentru sălile de clasă și 5 laptop-uri
  • Să pictăm holurile școlii – alături de Georgian Mazerschi și Comunitatea 156 din Cluj
  • Să amenajăm curtea școlii – mese, băncuțe, spațiu cu ansamblu de joacă pentru elevi

Cât ne costă, în medie,  dotarea tehnică a Școlii din Lădăuți?

15 PC-uri desktop: 2000 lei/buc
5 pachete tablă interactivă + proiector: 5000 lei/buc
5 laptop-uri: 2000 lei/buc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *