De ce o casă de marcat?
De când am înființat asociația, și mai ales odată cu debutul războiului din Ucraina, foarte multe persoane și companii ne-au donat haine, cosmetice, cărți, mobilier, încălțăminte etc. Le-am primit, depozitat și donat la rândul nostru, le-am dat refugiaților când au plecat și altor cauze pe care le ajutăm, altor ONG-uri care aveau nevoie de susținere, dar încă mai avem multe lucruri!
Ce facem cu obiectele de care nu avem nevoie?
Ne-am depus toate actele necesare pentru a putea avea o casă de marcat și a putea vinde aceste obiecte. Nu de alta, dar unele produse au termen de valabilitate, nu știm cauze care să aibă nevoie acum de acele obiecte, deci pur și simplu ocupă loc aiurea la noi în depozit.
În plus, primim zilnic mesaje și mail-uri prin care oamenii se oferă să ne doneze diverse alte lucruri, cum ar fi haine, încălțăminte, tablouri, mobilier de birou etc. Zilele trecute chiar ne-a scris cineva că ne dă un frigider.
Alt exemplu (caz real)
O doamnă ne donează o pereche de cizme din piele care valorează 1500 de lei. Ce facem cu ele? Le donăm unei femei din medii defavorizate care le va purta pe câmp sau le vindem și cu banii respectivi cumpărăm 15 perechi de încălțăminte pentru copii? Sau cinci perechi de cizme de damă potrivite?
În concluzie, vindem chestii
Vom organiza un târg caritabil la sediul asociației, în cadrul căruia să vindem produsele primite – cele cărora nu le putem găsi beneficiari, întrebuințare sau care pot fi valorificate mai bine – și astfel să folosim încasările pentru situațiile care necesită bani. Pentru că, desigur, avem nevoie de bani să ne susținem cauzele sociale, să cumpăram alimente, medicamente, să le decontăm benzina voluntarilor care fac drumuri peste tot, să plătim utilități la sediu etc. Așadar, vom începe o serie de evenimente de tipul magazinelor Good Will din SUA sau Charity Shops din Marea Britanie.