‘Dăruiește o lume de BASM’ nu mai face parte din proiectele Asociației ALUZIVA

’Dăruiește o lume de basm’ rămâne unul dintre cele mai mișto proiecte din care am făcut parte vreodată. Alături de Monica Popescu, cea care a inițiat proiectul în 2018, am reușit lucruri mărețe: am colectat, sortat, depozitat și apoi donat mii de cărți în școli, grădinițe, spitale, centre de plasament și alte locuri în care era nevoie de lectură.

Ne bucurăm super mult că prin acest proiect am putut investi peste 15.000 euro în educația copiilor din medii vulnerabile numai în 2022 și că împreună le-am oferit o șansă în plus la un viitor mai bun – lucruri care nu ar fi fost posibile fără comunitate.

Mulțumim mega mult tuturor partenerilor, centrelor de colectare, editurilor, tipografiilor și companiilor care ne-au susținut în demersul nostru de a face biblioteci sociale! Desigur, vă datorăm un big thank you vouă, comunității noastre de pe net, pentru toate cărțile donate, pentru fiecare like, share și pentru fiecare leu donat, fără de care nu am fi putut realiza atât de multe. You people are amazing!

Dacă tot suntem la capitolul parteneri, vă anunțăm cu ocazia asta că am renunțat la grant-ul de 30k euro pe care l-am câștigat în 2022 în cadrul concursului ‘What we value’, organizat de Telekom România. Banii ne-ar fi ajutat să facem alte 12 biblioteci sociale în 2023, însă nu ar mai fi fost drept să păstrăm banii atât timp cât nu mai facem parte din campania ‘Dăruiește o lume de basm’. #ceicorectecorect

Alina Greavu și Monica Popescu au început colaborarea pe proiectul ‘Dăruiește o lume de basm’ în noiembrie 2021 și au făcut în total zece biblioteci până în ianuarie 2023 – după primele două ediții, Alina Greavu a înființat Asociația ALUZIVA și astfel campania ‘Dăruiește o lume de basm’ a devenit unul dintre proiectele principale și recurente ale asociației.

Chiar dacă Asociația ALUZIVA nu se mai ocupă de organizarea proiectului, el nu se încheie aici! Monica Popescu va continua să facă biblioteci sociale în medii vulnerabile, așa că vă încurajăm să susțineți proiectul pe mai departe, așa cum ați făcut-o și până acum, pentru că e mare nevoie de ajutor.

Având în vedere situația precară a învățământului românesc, statisticile despre sărăcie, analfabetism și abandon școlar, faptul că, din păcate, mii de școli din România au cărți vechi în bibliotecă, nu dispun de buget pentru a cumpăra cărți noi pentru copii sau, mai rău, nu au deloc bibliotecă, ‘Dăruiește o lume de basm’ este inițiativă care trebuie să continue, în beneficiul educației din România.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *