Renovăm, dotăm şi digitalizăm şcoli din mediul rural

Deşi anii trec, tehnologia avansează şi vremurile se schimbă, mii de unităţi de învăţământ din România sunt blocate în timp. Ştim cu toţii problemele pe care le ridică şcolile de la ţară, că multe dintre ele sunt construite în urmă cu zeci de ani şi, din păcate, nu reuşesc să se ridice la nevoile educaţiei de astăzi.

Unele şcoli rurale nu au apă curentă, toalete decente şi nici măcar surse de încălzire eficiente. Băncile sunt uzate de generaţii, sala de informatică are calculatoare vechi sau lipseşte cu totul, gimnastica se face în clasă acolo unde nu există sală de sport, biblioteca şcolii e plină de cărţi îngălbenite, curtea arată ca la Cernobil şi exemplele pot continua.

Noi am decis nu mai aşteptăm să facă alţii schimbarea aia pe care o aşteptăm cu toţii. Am decis să ne implicăm, picătură cu picătură, să aducem nivelul şcolilor din România în prezent, pentru ca acei copii să aibă parte de condiţii şi educaţie de calitate, chiar dacă învaţă la sat. Aşa a apărut proiectul “Şcoli cum TREBUIE”, prin care în 2022 am contribuit la renovarea, dotarea şi digitalizarea a două şcoli rurale din judeţul Covasna.

Şcoala din Lădăuţi are acum 5 kit-uri de table interactive, mobilier nou în sala de informatică, proaspăt renovată la rândul ei, 20 de PC-uri, o bibliotecă “Dăruieşte o lume de BASM”, peste 1000 de cărţi, dar şi curtea şcolii amenajată frumos, cu ansambluri de joacă noi pentru copii. Pentru că cea din Sărămaş era într-o stare mai bună decât cea din Lădăuţi, acolo am contribuit doar la schimbarea tâmplăriei şi amenajarea curţii şcolii. Evident, le-am făcut şi lor o bibliotecă “Dăruieşte o lume de BASM”, cu peste 1000 de cărţi.

În total, am investit peste 10.000 euro din fondurile Asociaţiei ALUZIVA. Aflând de eforturile noastre, Narada a plusat cu 3500 euro, iar ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE a donat toate calculatoarele. Mai departe, Primăria Barcani s-a ocupat de restul nevoilor importante, cum ar fi consolidarea şi renovarea şcolilor la interior şi exterior.

Pentru că ştim cât de importantă este educaţia şi cât de mari sunt nevoile şcolilor din România, vrem să ajutăm cât mai multe prin programul “Şcoli cum TREBUIE”. Dacă ştii o unitate de învăţământ care are nevoie de noi, trimite-ne un mail la hello@asociatiaaluziva.ro, cu subiectul “scoli cum trebuie”.

VREI SĂ NE SUSȚII?

Donează direct în conturile asociației:
Asociatia ALUZIVA, CIF 45447565
RO67 INGB 0000 9999 1212 6839 cont lei
RO55 INGB 0000 9999 1212 6861 cont EURO
RO87 INGB 0000 9999 1237 6642 cont USD
BIC code (SWIFT): INGBROBU

Redirecționează 3.5% din impozitul anual datorat la stat!
Cel mai ușor este să intri pe redirectioneaza.ro.

Hai să facem un contract de sponsorizare dacă ești persoană juridică!
Pentru asta, te rugăm să ne trimiți un mail la hello@asociatiaaluziva.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *