Donează pentru #ȘcolicumTREBUIE și ajută-ne să renovăm Școala din Lipnița!

Pe scurt despre Școala” Ioan Atanasiu”, Lipnița

Înfiinţată în anul 1881, școala din Lipnița e una dintre primele şcoli apărute în Dobrogea după Războiul pentru Independenţă. În anul 1929, şcoala a primit numele „Ioan Atanasiu” pentru cinstirea primului învăţător, căzut în primul război mondial. Cei mai mulți elevi erau bulgari, înlocuiţi de români în urma schimbului de populaţie, după cedarea Cadrilaterului.

Școala e situată în centrul localității Lipnița, județul Constanța, și învaţă acolo 157 de copii – grădiniță, primar și gimnazial. La momentul actual, are multe probleme. Având în vedere lipsa fondurilor, directoarea și cadrele didactice fac eforturi în timpul lor liber și vin cu resurse de acasă pentru a îmbunătăți condiția școlii. Sunt extrem de implicați în educația elevilor, care provin majoritar din familii vulnerabile.

Problemele școlii și soluțiile noastre

1. Băncile

Băncile: sunt mega vechi și degradate. Le-au primit ca donație de la alte școli, acum cel puțin 10 ani – nici atunci nu erau noi. Responsabilii de întreținerea școlii le tot repară, șurubăresc la ele, însă e clar că nu se mai poate face nimic în privința lor și e nevoie de bănci noi.

SOLUȚIA: cumpărăm 80 de bănci noi pentru toate clasele.

2. Toaletele

Ușile nu au clanță, nu se închid sau nu se deschid complet, caloriferele sunt ruginite, pereții se scorojesc, a căzut faianța și tencuiala în unele locuri și, per total, imaginile vorbesc de la sine. Din cauza condițiilor precare, sunt insalubre și prezintă un pericol pentru copii.

SOLUȚIA: renovăm complet toaletele.

3. Biblioteca

Cărțile din bibliotecă sunt vechi, degradate, îngălbenite și ieșite din actualitate – situație întâlnită în majoritatea școlilor din România.

SOLUȚIA: cumpărăm un corp nou de bibliotecă și îl umplem cu 1000 de cărți noi.

4. Laboratorul de informatică

Din fericire, școala are calculatoare, donate de ONG-ul Ateliere fără Frontiere, cu care colaborăm și noi frecvent. Problema e că unele dintre ele nu mai funcționează, iar mobilierul este complet nepotrivit pentru laboratorul de informatică.

SOLUȚIA: cumpărăm mobilier nou și înlocuim PC-urile defecte.

5. Curtea școlii

Directoarea și cadrele didactice au făcut ce au putut pentru a le amenaja copiilor curtea școlii, cu improvizații și proiecte DIY.

TO DO: cumpărăm mese și băncuțe, un ansamblu de joacă, leagăne, un tobogan, coșuri de gunoi etc.

6. Terenul de sport

Terenul de sport e recent construit, are gazon artificial și arată bine. Din păcate, are doar porți de fotbal și este folosit numai când e vremea frumoasă. În restul anului, când plouă, ninge sau e frig, copiii fac mișcare în clasă, pentru că nu au o sală de sport pentru educație fizică la interior.

SOLUȚIA: le oferim mai multe echipamente ca să își diversifice activitatea la orele de educație fizică: mingi pentru diverse sporturi, un spalier, saltele, corzi de sărit, fileu pentru volei etc.

AJUTĂ-NE!

Avem nevoie de 40.000 euro pentru toate schimbările pe care le-ai văzut. Ne poți dona bani, materiale de construcții, obiecte sanitare, mobilier de interior sau de exterior, ansambluri de joacă, servicii, produse, forță de muncă sau un simplu share pe social media.

Oricât de mult ne-am strădui, nu am putea renova, dota și moderniza școala pe cont propriu, pentru a le oferi copiilor din Lipnița condiții mai bune în care să învețe pe bune, dar și șansa la un viitor mai bun.

Asociația ALUZIVA (CIF 45447565)

RO67INGB 0000 9999 1212 6839 (RON)

RO55INGB 0000 9999 1212 6861 (EURO)

bic code (SWIFT): INGBROBU

sponsorizări și parteneriate: hello@asociatiaaluziva.ro

6 thoughts on “Donează pentru #ȘcolicumTREBUIE și ajută-ne să renovăm Școala din Lipnița!”

  1. Este minunat să văd inițiative precum #ȘcolicumTREBUIE care se implică în renovarea Școlii din Lipnița. Educația este fundamentala pentru viitorul copiilor noștri și fiecare contribuție aduce o schimbare semnificativă. Prin donația noastră, putem crea un mediu propice învățării, un loc în care copiii să se simtă în siguranță și inspirați. Haideți să ne unim forțele și să facem o diferență în viața acestor copii. Donează astăzi și fii parte dintr-o schimbare pozitivă pentru comunitatea noastră. Împreună putem aduce lumină și speranță în fiecare clasă!

  2. Este minunat sa vezi ca exista oameni care sunt dedicati scolii din Lipnita si isi dedica timpul si energia pentru a ajuta copiii. Cu o implicare nationala, cu siguranta scoala va reusi sa isi realizeze obiectivele si sa se modernizeze.

  3. Salut, aceasta scoala pare sa fie una speciala! Problemele pe care le-ati descris sunt foarte reale si merita atentia tuturor. Sper ca veti primi donatiile de care aveti nevoie pentru a le oferi copiilor un mediu de invatare bun si modern. Toti ar trebui sa se alature si sa contribuie la aceasta cauza!

  4. Salut! Sunt impresionata de eforturile pe care le faceti pentru a moderniza aceasta scoala si a oferi copiilor sansa unei educatii de calitate. Va felicit si sper ca aceasta initiativa sa prinda contur si sa aveti parte de sprijinul necesar pentru atingerea obiectivelor propuse. Succes!

  5. Sunt profund impresionata de efortul depus de cadrele didactice si directoarea scolii pentru a-i educa pe copiii din Lipnita si a imbunatati conditiile educationale prin resurse proprii. Imi doresc sa colaboram impreuna pentru a le oferi copiilor sansa unui viitor mai bun.

  6. Mesajul meu este acesta: NU uitati niciodata cat de important este sa oferiti copiilor accesul la educatie de calitate! #breakingthecycleofpoverty #scoalialoana Scoala „Ioan Atanasiu” – merita fiecare secunda de mila si de daruire pe care vi-o puteti permite! 💙

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *