Am donat jucării la Centrul A.T.I.P.I.C.

Dacă ne urmăriţi de mult timp, ştiţi deja că avem o relaţie strânsă cu Centrul A.T.I.P.I.C., adică Asociația Terapeutică de Intervenție, Psihoterapie Individuală și Comportamentală. Cel mai simplui spus, asociaţia face terapie cu copii din spectrul autist.

Una dintre practicile folosite e terapia ocupațională, o metodă care ajută la dezvoltarea capacităților cognitive, sociale, fizice și motorii. În timpul şedinţelor, terapeuţii folosesc diverse jucării prin care simulează activităţi simple de viaţă, jucării pe care copiii le mai scapă pe jos, le rup, le bagă în gură etc. aşa că se uzează şi strică repede, din păcate.

Cum jucăriile sunt o resursă esenţială în terapie, Centrul A.T.I.P.I.C. are constant nevoie de jucării noi. Pentru că noi primim deseori donaţii în jucării, pe care le sortăm şi apoi le donăm unor familii vulnerabile, rezervăm mereu câteva şi pentru A.T.I.P.I.C. De data asta le-am trimis două cutii cu puzzle-uri, jocuri educative, mașinuțe, figurine, cărți, cuburi de construcție etc., care ştim că le vor fi de folos în terapie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *