Mame fără PAUZĂ: Ajutăm o mamă singură și pe fiicele ei cu autism

PE SCURT

Ioana e o mamă singură din București care a trecut prin două căsnicii abuzive, în urma cărora au apărut Ana (3 ani) și Sara (9 ani), ambele cu autism. Ea e medic, muncește mult, însă nu se descurcă singură cu toate cheltuielile.

CE AM FĂCUT

  • renovat apartament (alături de Elena Ghenoiu, Maria Popovici, Mincu, Adi Câmpurean și donațiile comunităților mișto de la oamenii de pe Instagram)
  • am devenit Moș Nicolae, Moș Crăciun și orice moș a fost nevoie în toate lunile anului, cu haine, jucării, bani, mâncare, medicamente and more.

PROBLEMA

Salariul Ioanei este de 4000 lei. În afara cheltuielilor pe mâncare, utilități și alte nevoi de bază, dă lunar 1000 lei pe terapie și 2000 lei pe taxi, pentru a duce fetele la școală și la terapie. Din păcate transportul public nu e o opțiune, din cauza condițiilor psihice și emoționale ale fetelor, care se sperie, țipă, se smucesc și provoacă neplăceri majore. Cât despre venitul ei, menționez că orice cheltuială neprevăzută, o răceală pentru care îi trebuie medicamente sau o țeavă spartă o destabilizează considerabil, când abia se descurcă cu salariul.

SOLUȚIA

Permis de conducere și o mașină pentru Ioana, ca să poată transporta fetele în siguranță și pentru a nu mai risipi atât de mulți bani lunar. În plus, mașina îi oferă un dram de independență, fiind mereu nevoită să ceară ajutor pentru niște chestii banale, cum ar fi să facă piața sau să scoată fetele în parc.

Am cerut și eu ajutorul pe Instagram pentru, iar oamenii de la Școala de șoferi DRIVE SAFE mi-au scris că vor să îi ofere ei școala gratuit. Drept urmare, Ioana a început școala și a făcut deja două ședințe. După ce ia carnetul, pasul doi este să-i cumpăr o mașină.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *