Alina Greavu, reprezentanta activuismului social la Parlamentul European

Alina Greavu, invitată la Strasbourg de Comisia Europeană, a participat la SOTEU, respectiv discursul anual despre Starea Uniunii pe care îl ține Președintele Comisiei Europene în fața Parlamentului European. La SOTEU 2022, Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei, a vorbit despre războiul dintre Ucraina și Rusia, pandemia de Covid-19, planurile pentru un viitor mai verde, digitalizat și alte subiecte din agenda UE.

La SOTEU 2022 au fost invitați creatori de conținut din mai toate țările Uniunii Europene, care sunt voci puternice, fiecare în țara lui și în domeniul lui de activitate: sustenabilitate și ecologie, știință și tehnologie, educație, activism contra discriminării și rasismului, implicare în cauze sociale, politică, artă și cultură pentru tineri și alte domenii. De asemenea, au fost chemați creatori care folosesc diverse platforme de social media, ca Instagram, Youtube, Facebook, Twitch sau au blog.

Singurul influencer din România invitat la SOTEU a fost chiar Alina, so that’s huge! Ea a reprezentat activismul social. Toată experiența ei de implicare socială pe cont propriu, cumulată cu parcursul asociației, au adus-o în punctul în care a stat de vorbă cu unii dntre cei mai importanți lideri ai lumii, printre care Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, și Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European!

Participarea Alinei la SOTEU2022 e un pas mare în carieră și o apreciere a eforturilor ei în direcția implicării sociale. Este o oportunitate care nu se ivește mereu și ne bucurăm maxim când primim ocazii de genul ăsta. We’re aiming high! Alina ne-a spus deja că urmează un vlog pe YouTube despre experiență, deci pregătiți-vă de un storytime plin de insights, căci deja se construiesc planurile pentru viitor!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *