Şcoli cum TREBUIE: Ateliere fără Frontiere, parteneri în digitalizare la Lădăuţi

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – educlick, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare (șomaj de lungă durată, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință etc).

Prin programul educlick, oamenii de la Asociația Ateliere Fără Frontiere colectează, dezmembrează și recondiționează echipament IT, cu care echipează apoi școli, biblioteci, muzee și alte instituții sociale. În 14 ani, au donat 22.394 de calculatoare recondiționate și au digitalizat 10% din școlile din România.

Colaborarea dintre Asociația Ateliere Fără Frontiere și Asociația ALUZIVA

Oamenii de la Ateliere Fără Frontiere ne-au contactat după ce am postat despre proiectul nostru de digitalizare a școlii din Lădăuți, jud. Covasna. Noi am anunțat că strângem bani pentru a cumpăra mai multe device-uri, printre care 15 calculatoare desktop și 5 laptop-uri. Ei s-au oferit să ne doneze toate calculatoarele și laptopurile de care avem nevoie, device-uri care sunt recondiționate în atelierul #educlick.

În plus, nu doar că vom digitaliza împreună școala din Lădăuți, dar am stabilit că vom colabora pe termen lung pentru a dota tehnic cât mai multe școli din România! We’re so happy!

Ajutorul lor acoperă cheltuieli estimate de 40.000 RON, ceea ce ne permite să folosim acei bani pentru a ajuta refugiați, mame singure, copii din medii vulnerabile și alte cauze sociale.