Ajutăm la construirea unui spațiu sigur pentru copii la Judecătoria Curtea de Argeș

Cine sunt GHEPart?

GHEPart este un ONG plin de tineri cu idei mărețe care au ca obiectiv dezvoltarea și educarea de orice fel, mai ales non-formală, a altor copii și tineri, dar și a adulților. Partener în proiectul de amenajare a camerei din judecătorie le este Asociația „Ajut, deci exist”, cu sediul la Căsuța Armonia.

Ideea din spate

GHEPart dezvoltă un proiect social dedicat tuturor copiilor care ajung la Judecătoria Curtea de Argeș. Copiii ai căror părinți trec printr-un divorț sau sunt victime într-un dosar de abuz sunt intervievați de organele de justiție, în cazul de față, în birourile judecătorilor. Astfel de experiențe sunt marcante pentru oricine, dar mai ales pentru copii, care au nevoie de un spațiu și de un ambient mai blând și mai cald. Tocmai de aceea, oamenii de la GHEPart și-au propus să creeze o astfel de cameră.

Asociația are nevoie de 20.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru recondiționarea parchetului, ușilor și ferestrelor, pentru zugrăvit, dar și pentru a cumpăra mobilier și corpuri de iluminat. În plus, vor să ia și jucării, boardgames și cărți care să le ofere celor mici un confort psihologic. S-au strâns deja 6.000 lei, dar este nevoie în continuare de donații pentru a putea finaliza proiectul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *