Dăruieşte o lume de BASM: Am făcut biblioteca socială #27 în județul Dâmbovița

Am făcut biblioteca socială #27 la Centrul Social Helmut Schlotterer, al Asociației Șansa Ta, singurul centru social din județul Dâmbovița. Cei 25 de copii de acolo au parte de educație, asistență medicală, îngrijire, hrană caldă, consiliere psihologică și multă socializare și iubire.

Asociația Șansa Ta e un ONG care, prin proiecte sociale, educaționale, sportive, le oferă dreptul la o viață mai bună copiilor din familii vulnerabile, aflați în situații de risc, pentru a preveni abandonul școlar și marginalizarea lor.

Naomi Furdui, coordonatoarea de programe educaționale, ne-a spus că aveau câteva cărți la centru, dar nu suficiente. În plus, deși au amenajat mansarda, pe care au mobilat-o frumos cu canapele, fotolii și mobilier potrivit pentru petrecerea timpului liber, la centru nu aveau o bibliotecă.

Din fericire, am putut să le ducem noi atât o bibliotecă, pe care ne-a donat-o Emil Rengle, cât și cărți primite de la public și de la partenerii ediției nr. 27: 4Colours, Art, Katartis și Niculescu.

Pe lângă cărțile donate de public și parteneri, le-am putut duce copiilor și câteva jocuri de societate. Deși am mai donat jocuri de societate în trecut, ediția 27 e cea la care am dus cele mai multe. Vă mulțumim că v-ați mobilizat cu donațiile – unii dintre voi chiar ați cumpărat cărți noi-nouțe, which is amazing! Mulțumim editurilor care ne-au sponsorizat în această ediție, dar și partenerilor din București care au colectat cărți de la public pentru noi. Împreună le dăruim o lume de basm copiilor vulnerabili.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *