Dăruieşte o lume de BASM: Ediţia 28, la Școala din Stroești

Am reușit să ducem peste 500 de cărți, majoritatea noi și chiar în țiplă, la Școala Gimnazială Mușătești, Structura Stroești. Este o unitate de învățământ din mediul rural, din județul Argeș, la care învață în jur de 100 de copii, de la grădiniță până la clasa a VIII-a.

La școală exista deja bibliotecă, o cameră special dedicată, cu multe corpuri de mobilier. Rafturile erau pline cu cărți vechi, degradate și ieșite din actualitate – situație întâlnită în majoritatea școlilor din România. Drept urmare, noi doar i-am rugat pe profesori să elibereze puțin spațiul, ca să le putem aduce cărți noi, frumoase și de interes pentru elevii de toate vârstele.

Atât profesorii, cât și elevii școlii din Stroești au fost încântați. Deja au început să împrumute cărți din noua bibliotecă a școlii și am primit un feedback foarte frumos din partea copiilor și cadrelor didactice chiar în ziua evenimentului.

Unul dintre motivele pentru care am ales această școală, pe lângă faptul că avea nevoie de un refresh în materie de cărți, este că Mihaela Pripici aka Pripi, secretara Asociației ALUZIVA, a fost elevă aici. Drept urmare, ea a fost persoana care a intermediat realizarea bibliotecii și care a făcut ca ediția 28 din ‘Dăruiește o lume de basm’ să fie una specială.

Dacă vi se pare că biblioteca de mai sus are goluri sau e puțin mai răvășită, așa e! Am primit poza de la unul dintre profesori, care a vrut să ne arate câte cărți au împrumutat deja copiii, lucru care ne-a bucurat.

Biblioteca de la Stroești n-ar fi fost posibilă fără ajutorul oamenilor care au donat la centrele noastre de colectare, la sediul asociației sau chiar au cumpărat online, cu livrare la sediul nostru, dar nici fără implicarea editurilor și tipografiilor partenere care ne-au sponsorizat cu cărți noi: Art, Katartis, Niculescu și 4Colors. Mulțumim mult tuturor, persoane fizice și juridice, care au făcut posibilă o nouă bibliotecă socială a proiectului „Dăruiește o lume de basm”!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *